NATURKOSMETISK HUDVÅRD ÄR SÅ MYCKET MER ÄN BARA HUDKRÄMER!
 

Är det någon skillnad på Naturkosmetisk hudvård och Traditionell hudvård?

 

Det är en stor skillnad på s.k. "naturlig hudvård" och Naturkosmetik. Det är många hudvårdsföretag som hävdar att de har "naturlig hudvård" men ändå använder dom sig av tvivelaktiga ingredienser i deras produkter, dvs de kan innehålla en blandning av både naturliga råvaror och syntetiskt innehåll. 
 

Allt man blandar får en synergieffekt och resultatet av en blandning av naturliga råvaror och syntetiska ämnen kanske man inte ser på en gång, utan det kanske visar sig om flera flera år. 
 

Vi är i dag mer medvetna och väljer kanske ”naturliga produkter” från ”bra serier" och affärer, men vet vi fullt ut VAD vi egentligen använder? Det låter bra och det innehåller ju inte bara syntetiska/petrokemiska ämnen utan även lite naturliga saker…

Inom örtmedicin, aromaterapi och naturkosmetiken vet vi att ämnen ifrån växtriket har en förmåga att ”tala med huden” och öppnar dörren ner i hudskikten. Växternas förmåga är unik och verksamma beståndsdelar hakar på varandra för att komma djupare in i blodbanor och lymfan.

Om vi köper en produkt med en blandning av både bra och dåligt innehåll, betyder det dermatologiskt att de bra växtbaserade råvarorna gör sitt jobb att öppna dörrar i huden för att komma längre ner i cellskikten, vilket är bra MEN samtidigt drar de med sig ”skräpet” som vi inte vill ha in i kroppens blod- och lymfbanor.

Det är absolut inte ”lite bättre” med sk halvt naturliga produkter utan tvärtom, de är den allra värsta sortens hudvård.
 

Naturkosmetik är ett registrerat varumärke, varav Ekologi och Ekologisk inte är ett varumärke.
 

Naturkosmetiska produkter innehåller enbart naturliga ingredienser, råvarorna är vildodlade eller ekologiskt odlade från kontrollerade odlingar. Produkterna innehåller inga syntetiska dofter eller färgämnen, inga petroleumbaserade ämnen, silikoner, GMO, samt de får inte vara testade på djur.
 

Naturkosmetik är förnyelsebart och bidrar till en god miljö hos både människan och naturen. 

 

Naturkosmetik bygger på kärlek och respekt för naturen och är 
det enda hållbara alternativet för en naturlig skönhet!

 

Tvivelaktiga Ingredienser

Vill du veta mer om vilka krav som ställs på Naturkosmetik kan du klicka på respektive logga/märkning.